Temakveld med Bredvei

Bredvei

Temakveld med Dag Bredvei 3.12.2013

 3.desember 2013 arrangerte vi vår første temakveld.  Temakvelden var åpen for alle og var markedsført gjennom vår egen mailingliste, Flyktninghjelpens mailingliste (totalt ca 300),  Bistandsaktuelt, på Hjemmesiden og på Facebook.

Dag Bredvei kåserte over temaet: ”Det å leve i to land med to ulike kulturer”. Dag Bredvei  vokste opp i Etiopia med norske foreldre og har en lang karriere som utenriksmedarbeider for NRK, hvor han fremdeles jobber.  Etter kåseriet var det lagt opp til sosialt samvær og samtale rundt et hyggelig måltid.

20 personer hadde møtt frem på Royal Persian Restaurant for å høre Bredvei.   Det var en sammensatt gruppe.  Mange reiste fortsatt ut på oppdrag og syntes de fikk kombinert egen eventyrlyst og utferdstrang med å gjøre noe meningsfullt/gjøre en forskjell for andre mennesker, mens andre var desillusjonert og hadde mistet troen på det internasjonale arbeidet.

På tross av ulikheter, følte vi at de som var til stede (oss selv inkludert) absolutt fant tonen gjennom å dele erfaringer. Vi  som har jobbet eller jobber med hjelpearbeid har noen felles referanserammer.  Bredvei traff sitt publikum og disse referanserammene svært godt da han fortalte om det å vokse opp i Afrika, men å ha hjemmet sitt i Norge – berikende, men også utfordrende.

For oss i prosjektgruppen var dette en positiv og lærerik opplevelse som ga mersmak.  Vi fikk også mange hyggelige tilbakemeldinger og innspill til veien videre.

BorteBra_logo_grey

%d bloggers like this: