Temakveld med Per Isdal

Onsdag 12.mars arrangerete vi temakveld med psykolog Per Isdal 

 

images.jpg Isdal

” Hvem hjelper hjelperne?”

“Jeg er opptatt av dagliglivet,  det som dag for dag setter spor i deg,  som vanndråper i en stein.  Gradvis og sakte blir du endret.  Jeg ble det jeg kaller “smittet av vold”.  Altfor mange hjelpere sier ikke et ord om hva jobben gjør med dem…”

Omtrent 20 personer var møtt frem for å høre psykolog Per Isdals engasjerte og fengende foredrag.

Isdal har jobbet i mange år med å behandle voldsutøvere, og var den som stiftet Alternativ til vold.

I følge Isdal finnes der en god del forskning fra USA på terapeuter som jobber med familievold og seksuelle overgrep, samt på bistands – og nødhjelpsarbeidere som jobber i katastrofe- og kriseområder.  Dette er risikoyrker hvor man kan bli syke av jobben.  I det ligger et ledelsesansvar som er knyttet til helse, miljø og sikkerhet som igjen knyttes til lovverket.

Isdals formidling av hvordan han selv var blitt syk av jobben, traff alle oss som var møtt frem.  Mange nikket gjenkjennende til det som ble sagt, i det han formidlet erfaring og kunnskap på en måte som gjorde at vi lærte mye og forsto mer om hvordan det å jobbe med vold preger oss som mennesker.

”Vitne til vold” står høyt oppe på internasjonale og diagnostiske traumelister.  Vi preges av vold og vi preges av fare.  Det er viktig å stoppe opp og spørre ”hva skjer med meg?”

Les intervju mer Isdal i bladet Psykisk Helse februar 2014
 

 

 

%d bloggers like this: